Συνάντηση Εκπροσώπων της Ελληνικής ομογένειας με την δήμαρχο Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς

 Για τις ανησυχίες και τα θέματα που απασχολούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της ομογένειας στη δημαρχιακή Οικία. Από την πλευρά τους, οι ομογενείς έθεσαν μια σειρά από θέματα που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Κυπριακό, καθώς και τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

   Στην δήλωση που έδωσε στην δημοσιότητα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι «η ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή εύχεται και προσεύχεται για την ειρήνη και την ευημερία όλων των εθνών σε όλο τον κόσμο. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ νοιώθει ότι είναι απίθανο να επιτύχει αυτούς τους στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο παραμένει η παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και όσο υπάρχουν τόσο παράλογες και παράνομες απαιτήσεις από την Ελλάδα, από εκ μέρους της Τουρκίας. Είμαστε εδώ διότι γνωρίζουμε ότι ο καλός μας φίλος, ο Δήμαρχος Άνταμς, γνωρίζει ότι η δικαιοσύνη είναι η προϋπόθεση για την ειρήνη και γνωρίζουμε ότι η αφοσίωση του και στα δυο είναι το γερό θεμέλιο για τη συνεχή στενή σχέση και την θερμή φιλία μας».

   Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έπλεξε το εγκώμιο στον νέο δήμαρχο, θυμούμενος που είχε βαδίσει μαζί του στην διαδήλωση που είχε γίνει στο Μπρούκλιν για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Επιπλέον, υπενθύμισε πως την αμέσως επόμενη μέρα μετά την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο, ο Έρικ Άνταμς είχε επισκεφτεί την Αρχιεπισκοπή, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

   «Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ζωτικές ανησυχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες είναι και ανησυχίες της κοινότητας που εκπροσωπήθηκε εδώ σήμερα. Αυτές περιλάμβαναν τον συνεχή αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τον πόνο μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τους περιορισμούς στις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος. 

   Το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο νεοδιορισθείς πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης, οι επιχειρηματίες Τζον Κατσιματίδης και Μιχάλης Ψαρός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Ντένις Μιλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.