Σήμερα θα δούμε πως φτιάχνουμε σπιτικά σταφιδόψωμα, με απλά υλικά που έχουμε στα ράφια της κουζίνας μας. Είναι πολύ νόστιμα και ταυτόχρονα χορταστικά και για αυτό αποτελούν πολύ καλή ιδέα για τα παιδιά μας στο σχολείο!
ΥΛΙΚΑ
1 ξηρή μαγιά
150 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
200 γρ σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και βάζουμε την μαγιά, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το χλιαρό νερό, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος, αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη.
Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη, βάζουμε τις σταφίδες και δουλεύουμε καλά, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Κατόπιν, τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 9 μπαλάκια.
Τέλος, τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι αυτά να ροδίσουν.
Έτοιμα τα σταφιδόψωμα μας!